Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost depistate un număr de 1150 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 482 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, instalaţii de iluminat exploatate cu improvizaţii, executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu, coşuri de evacuare a fumului neizolate faţă de materialele combustibile din structura podului, elemente de lemn din structura acoperişurilor neignifugate, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de siguranţă, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, etc…Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 189 exerciţii de alarmare în caz de incendiu şi şase exerciţii de alarmare publică, respectiv 119 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii. De asemenea, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a desfăşurat la nivelul judeţului, acţiuni de informare preventivă a autorităţilor publice locale şi a cetăţenilor în cadrul campaniilor „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale!”, „Să fim o naţiune pregătită”, „Singur acasă, sunt în siguranţă?”, activităţi ce vor continua şi în perioada următoare.
Norme de siguranta incalcate
În vederea aplicării legalităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, pe parcursul lunii mai a.c., Inspecţia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a organizat şi desfăşurat 205 acţiuni de control la localităţi, operatori economici şi instituţii, printre acestea numărându-se şi instituţiile subordonate Consiliului Judeţean.
Trimite articolul
Xpowered by Surfing Waves
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Prețul carburanților a crescut pentru a patra oară în decurs de aproape două săptămâni.
România
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a publicat, luni, o analiză a conținutului Programului de guvernare pentru perioada 2024-2028, pentru a evalua în ce măsură au fost integrate propunerile transmise de către federație, împreună cu Consiliul Național al Elevilor și Consiliul Tineretului din România, în cadrul campaniei „Noi știm ce vrem, dar cine își asumă?”.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Visezi să îți transformi locuința sau spațiul comercial într-un loc modern și funcțional? Construcții pe Bune oferă servicii complete de renovări și finisaje, menite să îmbunătățească aspectul și confortul oricărei încăperi.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Noile echipamente vor avea un impact major în diagnosticarea exactă a bolilor oncologice și în îmbunătățirea prognosticului și tratamentului pacienților.
Citiți principiile noastre de moderare aici!