Pe 27 septembrie, în Bucureşti, Suceava, Piatra Neamţ, Tulcea, Sinaia, Braşov, Oradea şi Galaţi, cercetătorii vor face o demonstraţie în direct a activităţii lor de laborator, la care toata lumea este invitată.
În Oradea, evenimentul va avea loc în Sala Polivalentă a Universităţii, între orele 17 şi 2.
„Diferite institute de cercetare şi parteneri preocupaţi de ştiinţă şi cercetare vor fi prezenţi la eveniment, cu demonstraţii practice, experimente şi concursuri pentru «copii» între 9 şi 99 de ani. Vizitatorii vor avea ocazia să afle ce înseamnă să fii cercetător şi vor putea să participe la concursurile şi provocările ştiinţifice din timpul evenimentului”, transmite Olimpia Popoviciu, din partea Universităţii din Oradea.
În seria „Marie Curie”
Evenimentul înscris încă din anul 2005 în seria „Marie Curie”, la nivelul Uniunii Europene, îşi propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare iar oamenilor de ştiinţă li s eoferă şansa de a intra în legătură cu publicul.
Proiectul se desfăsoară în România din anul 2006 iar ediţia 2012 a atras peste 25.000 de vizitatori, în cele 7 oraşe organizatoare.
„La eveniment este aşteptat publicul larg, indiferent de vârstă sau experienţă ştiinţifică. Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative”, mai informează Olimpia Popoviciu.
Până pe 20 septembrie, sunt aşteptate şi ultimele înscrieri în concursul Laboratorul anului 2099, care dă şansa pasionaţilor de ştiinţă să arate perspectiva lor asupra laboratorului viitorului.
Evenimentul este organizat în România sub egida Uniunii Europene de către Target Active Training şi Asociaţia Invenio.
La Bucureşti, parteneri sunt Institutul de Fizică Atomică, Universitatea Bucureşti – Facultatea de Fizică, Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiilor.
Detalii se găsesc pe site-ul www.noapteacercetatorilor.eu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!