Prin anul 1996, doctoriţa Miculschi şi colegul ei, dr. Ritli Ladislau, au lucrat la o secţie nou înfiinţată – de oncologie, iar circa doi ani mai târziu au reuşit să înfiinţeze şi fundaţia spitalului – „Protejaţi copiii”.
Preocupată
Scopul fundaţiei este de a sprijini copiilor cu probleme medicale extrem de grave. Au izbândit astfel, în ani de zile, să ajute copiii bolnavi să primească un anume tratament sau să beneficieze de alimente aparte, vitale pentru creşterea imunităţii. Ori de câte ori a fost nevoie şi s-a putut, doctoriţa, împreună cu ceilalţi colegi medici şi asistente din spital au organizat, pentru copiii cu cancer şi leucemie din spital diferite manifestări: spectacole, excursie, mici petreceri, totul pentru ca micuţii să nu resimtă atât de mult chinul citostaticelor.
Medicul şi-a petrecut practic viaţa la spital, iar la secţia unde lucra se adunau mereu cârduri de oameni cu copii în braţe, nu neapărat cu boli cronice. Auziseră că dr. Miculschi şi dr. Ritli sunt medici foarte buni şi aşteptau să le vindece copiii.
Pentru a rări cozile de la intrarea în secţie, doctoriţa şi-a deschis la un moment dat un cabinet privat, dar nu pentru a-şi face averi ci pentru a reuşi, fizic, să consulte şi să trateze toţi pacienţii ce o căutau disperaţi.
Iniţiator
Medicul Gabriela Miculschi este cel care a iniţiat în Bihor tratament oncologic pe scheme terapeutice, când încă în ţară nu erau nici concepute protocoalele terapeutice. Colaborând foarte mult cu omologi din Timişoara, dar şi din Ungaria şi alte ţări europene, chiar şi din SUA, medicul a reuşit să vindece mulţi copiii care practic nu păreau să mai aibă şanse la viaţă, pe baza protocoalelor internaţionale.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!