Cursurile pentru fiecare grup de copii au început cu „ora de informare preventivă”, în cadrul căreia celor prezenţi le-au fost prezentate materiale cu privire la prevenirea incendiilor la locuinţe şi păduri, anunţarea prin 112 a unei situaţii de urgenţă, tipurile de riscuri existente la nivelul judeţului şi modul de comportare atât la şcoală cât şi acasă, într-o situaţie de urgenţă. În acelaşi context, au fost distribuite afişe şi broşuri menite să sedimenteze informaţiile acumulate în cadrul primului atelier.
De la ora de informare preventivă, elevii au trecut pragul celui de-al doilea atelier, aici accentul punându-se pe însuşirea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor în caz de leziuni minore, învăţarea manevrei Heimlich şi a metodei de bază de resuscitare, prin intermediul exemplificărilor şi exerciţiilor practice.
În cadrul celui de-al treilea atelier, copiilor le-au fost prezentate tehnica de luptă şi operaţiunile desfăşurate de ISU„Crişana” în scopul protejării vieţii, bunurilor cetăţenilor şi mediului înconjurător. De asemenea, pompierii militari au efectuat exerciţii demonstrative, după care, sub atenta supraveghere a cadrelor militare, elevii au refulat apa la ţintă, fiecare dintre ei devenind astfel pompier pentru câteva minute.
Atelierele organizate în cadrul proiectului „Şcoala Altfel: „Preţuiţi Viaţa”, s-au desfăşurat interactiv, copiii având posibilitatea de a-şi împărtăşi experienţele sau cunoştinţele, de a adresa întrebări ori de a oferi răspunsuri, abordând cu interes toate informaţiile şi activităţile menite a-i proteja atât pe ei înşişi, cât şi pe cei din jurul lor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!