Iar Togor, preşedinte al APS Aqua Crisius, ne-a mărturisit că având de lucru în judeţ, nu a observat mersul lucrărilor din Oradea.
„Sunt surprins să aud aşa ceva. Asociaţia noastră are şapte zone protejate în administrare şi suntem prinşi cu controalele în teritoriu. Recent am filmat tăieri ilegale în Lunca Gurbediului şi le-am înaintat la Poliţie dar pot să spun cu satisfacţie că pe Valea Iadului am găsit totul în ordine. Nu pot să cred însă că după toate luările noastre de poziţie privind amenajările din albia orădeană a Crişului, s-au tăiat totuşi 20 de copaci, fie ei la nivelul apei. Vizavi de Primărie s-au găsit soluţii pentru păstrarea copacilor aflaţi la nivelul apei, chiar lângă promenadă. Întradevăr, în amonte de Podul Decebal e apa mai adâncă, dar trebuia găsită o abordare specifică pentru salvarea copacilor. Sigur, era ceva mai multă muncă pentru buldozere dar cred că se puteau găsi soluţii pentru salvarea copacilor maturi”, ne-a declarat Mihai Togor.
Totodată, acesta a subliniat că nu i s-a cerut părerea ca membru în Comisia Consultativă de Mediu a Primăriei. „Înţelegerea ne-a fost să fim consultaţi la tăierile masive. Dar nu mi s-a cerut părerea în acest caz. Şi nici nu îmi amintesc să se fi pomenit de tăiarea a 20 de copaci în aval de Podul de la Informatica, la dezbaterea publică proiectului. Ce mai putem face acum, când situaţia e consumată? Voi cere explicaţii de la responsabili”, a încheiat Togor.
C.H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!