Credincioşii au aşteptat la intrarea în Episcopie în grupuleţe pentru a nu fi acuzaţi de iniţierea unui protest neautorizat. De altfel, chiar poliţiştii din zonă le-au cerut să nu picheteze intrarea într-un grup mare.
„Au fost acolo agenţii de patrulă responsabili de zona respectivă. S-au sesizat, au vorbit cu unii oameni şi au supravegheat situaţia pentru a preveni eventuale tulburări ale liniştii şi ordinii publice”, ne-a informat Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.
Câţiva reprezentanţi ai brătcanilor au fost primiţi în sediul Episcopiei, urmând a fi ascultaţi de o înaltă faţă bisericească. Purtătorul de cuvânt al Episcopiei, preot Cristian Rus, nu a fost de găsit ieri nici la Episcopiei, şi nici pe telefonul mobil, pentru a ne relata despre situaţia apărută. Ca atare, putem nota deocamdată că Episcopia a postat la începutul lunii decembrie, pe propriul site, un punct de vedere care mai poate fi găsit pe secţiunea «Ştiri» a site-ului http://eparhiaortodoxaoradea.ro.
Petiţie pentru Ionuţ Pop
Tensiunile au apărut în cadrul parohiei din Bratca, după ce cuvântarea episcopului Sofronie Drincec la slujba de înmormântare a fostului paroh Liviu Pop a fost interpretată de unii săteni ca o promisiune că fiul acestuia, Ionuţ Pop, va fi numit paroh la Bratca.
Astfel că după ce postul a fost atribuit prin concurs preotului Radu Marian, instalarea acestuia a fost împiedicată repetat de săteni adunaţi în faţa bisericii din Bratca. Totodată, aceştia au adunat peste 600 de semnături pe un memoriu în care cer instalarea absolventului de teologie Ionuţ Pop ca şi paroh în comuna aflată în Defileul Crişului Repede.
Printre altele, în memoriu, semnatarii arată că îl doresc preot pe Ionuţ Pop, „în locul tatălui său care a realizat toate lucrările la biserica din Bratca”. Memoriul a fost iscălit şi de membrii Consiliului Parohial din Bratca.
Citiți principiile noastre de moderare aici!