Camera Agricolă Bihor este o organizaţie non-profit, funcţionând în conformitate cu Legea nr. 283/2010, înfiinţată prin mijloace democratice pentru reprezentarea intereselor tuturor fermierilor din judeţul Bihor, din toate domeniile de activitate: agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală. Ordonanţa Guvernamentală 26/2000 recunoaşte statutul de utilitate publică al instituţiei datorită importanţei activităţii Camerei Agricole pentru comunitate. Caracterul democratic este dovedit prin organizarea alegerilor în rândul fermierilor din martie 2014, când toţi cei 40.779 de fermieri înregistraţi au fost chemaţi la urne.
Obiective
Printre obiectivele instituţiei, amintim furnizarea de asistenţă tehnică şi consiliere producătorilor agricoli în vederea absorbţiei fondurilor europene, organizarea de evenimente de promovare şi dezbatere în domeniu, asistenţă tehnică, economică şi managerială în domeniul agricol şi conex, realizarea activităţilor de formare profesională, colaborare cu instituţiile de învăţământ pentru asigurarea transferului de informaţii, realizarea unui flux informaţional către fermieri.
„Serviciile furnizate de Camera Agricolă Bihor vizează furnizarea consultanței în privința dezvoltării și diversificării piețelor de desfacere din domeniul agricol, organizarea de cursuri tehnice din domeniul agricol, organizarea de evenimente, simpozioane și alte întâlniri dedicate promovării și dezvoltării activității agricole, activități suport pentru membrii – informații bonitate parteneri de afaceri – integrarea într-un sistem de comunicaţie în vederea facilitării disiminării informaţiilor şi schimbului de opinii pentru membrii dar şi acces la informaţii şi rapoarte agricole din judeţul Bihor”, a precizat Răzvan Pituţiu, directorul Camerei Agricole Bihor.
Beneficiile membrilor Camerei Agricole Bihor sunt apartenența la o organizație profesională recunoscută la nivel național, furnizarea informațiilor actualizate privind surse de finanțare, noutăți legislative din domeniul agricol, consultanță privind accesul la noi piețe de desfacere și informații despre bonitate partenerilor de afaceri, invitarea la evenimente organizate Camera Agricolă Bihor şi posibilitatea de a formula propuneri şi iniţiative legislative într-o formă organizată către Camera Agricolă Naţională.
„Întrucât forţa unei organizaţii este dată de numărul şi puterea membrilor săi, instituţia apelează la toate persoanele fizice şi juridice din domeniul agricol în vederea înscrierii în Camera Agricolă Bihor. Informaţii suplimentare pot fi furnizate la numărul de telefon 0744.481.800 sau pe pagina de web: www.cameraagricolabihor.ro”, a concluzionat Răzvan Pituţiu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!