Mai exact, pentru a pescui pe apele publice (Crişul Repede, Crişul Negru, Barcău, Ier, canale, lacurile de acumulare de pe Crişul Repede – Lugaş, Tileagd, Fughiu), este nevoie de permis ANPA valabil pe anul 2014 (care se poate obţine de la APS Aqua Crisius, ANPA sau AJVPS, fiind identic ca valabilitate indiferent de sursa de procurare) cât şi de un aviz gratuit din partea APS Aqua Crisius obligatoriu pe Crişul Repede de la Vadu Crişului până la frontiera cu Ungaria şi pe Crişul Negru de la Uileacu de Beiuş până la frontiera cu Ungaria, zone care constituie situri de importanţă comunitară aflate în custodia APS Aqua Crisius.
Pentru pescuitul în ape de munte (1 mai – 15 septembrie) e nevoie de permisul ANPA plus o taxă de la reprezentanţii Direcţiei Silvice.
Cei care doresc să pescuiască şi în alte judeţe e bine să ştie că, acum, Bihorul este singurul judeţ unde nu se plătesc tarife pe zona de pescuit. Există, totuşi, o singură excepţie între Vânători şi frontiera cu Ungaria – zona Ant, unde este prevăzută tarifarea zonală în favoarea APS Aqua Crisius la un tarif de 20 de lei pe an, 10 lei pe lună sau 5 lei pe săptămână.
În rest, pe toate apele publice din ţară este perceput un tarif zonal ca supliment al permisului ANPA.
„În ce priveşte braconajul piscicol, un subiect atât de delicat, ţinem să le mulţumim acelor pescari care au avut atitudine în timp real, sesizând comiterea unor astfel de fapte. Am răspuns şi noi câtorva solicitări punctuale, venite în timp real, ale căror rezultate le-am făcut publice. În afară de acestea, în 2013 APS Aqua Crisius a efectuat 96 de acţiuni de control a activităţii de pescuit recreativ sportiv şi de prevenire şi combatere a braconajului piscicol”, mai transmite preşedintele Aqua Crisius, Mihai Togor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!