Nici la două ore după anunţarea rezultatelor, candidaţii nu au putut să afle dacă au luat sau nu examenul. Aceasta în condiţiile în care candidaţii nemulţumiţi putea să depună contestaţii ieri şi azi.
Trei de 10
La Inspectoratul Şcolar Bihor exista, înainte de închiderea ediţie, o situaţie statistică a rezulatelor examenului de titularizare. „Avem 1064 de candidaţi cu note, un candidat cu nota 1, 365 de candidaţi cu note între 1-4,99, adică 34,39%, 263 de candidaţi cu note între 5-5,99, adică 24, 72%, 172 de candidaţi cu note între 6-6,99, adică 16,17%, 168 de candidaţi cu note intre 7.7,99, adică 15,79%, 66 de candidaţi cu note între 8-8,99, adică 6,2%, 26 de candidaţi cu note 9- 9,99, adică 2,4%. Avem şi trei candidaţi care au obţinut nota 10 la limba germană modernă, consiliere pshihopedagogică şi limba şi literatura română”, ne-a declarat inspectorul general şcolar Dorel Luca. La nivel naţional, au fost obţinute doar 26 de note de 10.
Repartizarea în şedinţă publică, la nivel de centre de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7, pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile va avea loc în 22 şi 25 iulie. „Candidaţii care au obţinut note între 5-7 au şanse să ocupe unul dintre cele aproximativ 1.800 de locuri netitularizabile”, spune Dorel Luca, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Bihor. Pentru a doua etapă de repartizare – repartizarea la nivel naţional a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7, pe posturile didactice/catedrele rămase vacante titularizabile după prima etapă, în perioada 27-28 iulie candidaţii pot depune opţiuni la centrele de concurs unde s-au înscris. Repartizarea computerizată la nivel naţional, în baza opţiunilor depuse de candidaţi, va avea loc în 29 iulie.
1.672 de candidaţi s-au înscris la examenul de titularizare. Doar 1363 s-au prezentat. Examenul a avut loc în patru centre: la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” au dat examen candidaţii la titularizare pentru disciplinele tehnice/tehnologice, pentru maiştrii instructori, dar şi pentru biologie, istorie, geografie, cultură civică, economie si educaţie antreprenorială, filosofie si logică, argumentare şi comunicare, psihologie, învăţământ special şi religie, la Şcoala cu clasele I – VIII „Dimitrie Cantemir” cei care au concurat pentru posturile de educatoare (secţia română), educaţie muzicală specializată (muzică instrumentală și artă vocală), la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, candidaţii la artele vizuale, educatoare (secţiile maghiară şi germană), educaţie muzicală, educaţie fizică şi sport (inclusiv antrenori), kinetoterapie, matematică, fizică, chimie și informatică. Învăţătorii, profesorii de limba şi literatura română, cei de engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, dar şi de limba şi literatura maghiară sau germană au susţinut examenul de titularizare la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.
Conform situaţiei statistice prezentate de Inspectoratul Şcolar Bihor, cele mai căutate posturi au fost cele de educatoare, profesori pentru învăţământul preşcolar, unde s-au înscris 290 de candidaţi şi s-au prezentat 242, de învăţători, institutori, profesori pentru învăţământul primar, unde s-au înscris 164 de profesori şi au fost prezenţi 141 de candidaţi, profesor de limba şi literatura română, disclipină pentru care s-au înscris la titularizare 139 de profesori şi s-au prezentat 124 de candidaţi şi profesor de matematică, disciplină la care s-au înscris 136 de candidaţi şi au intrat în examen 109.
Citiți principiile noastre de moderare aici!