La „Sărbătoarea Recoltei din Bihor” localitățile bihorene vor avea standuri reprezentative.
Fiecare localitate participantă va încerca să îi convingă pe vizitatori de valoarea produselor agroalimentare și tradiționale din zonă, a oportunităților de cazare şi vizitare a obiectivelor turistice reprezentative, dar și de atractivitatea zonei pentru investiții.
La standuri vor fi prezenți, pe lângă reprezentanții autorităților locale, producătorii agroalimentari importanți din zonă, producătorii agroalimentari de produse tradiționale din comună, pensiunile agroturistice şi alte structuri turistice de pe teritoriul comunei, meșteșugarii şi artiștii populari din comună care își vor expune și vor oferi spre vânzare produsele proprii. În plus, ei vor organiza degustări de produse agroalimentare şi produse tradiționale, vor face demonstrații de gătit preparate tradiționale, de meșteșuguri populare, vor expune veștminte populare şi obiecte folosite în diferitele meșteșuguri, vor proiecta filme de prezentare a principalelor obiective turistice și vor oferi pliante ale destinațiilor turistice din zonă.
Vizitatorii vor găsi produse, bucate, locuri, oameni și tradiții autentice din Bihor!
Vizitatorii vor avea ocazia să deguste produsele agroalimentare și vor putea să vadă spectacole de gătit bucate tradiționale. Vor afla din pliante, poze și filme despre obiectivele turistice, posibilitățile de cazare și agreement turistic. Vor putea să se întâlnească cu personalități care s-au născut sau au trăit în localitățile bihorene, să asiste la spectacole de dansuri şi cântece populare cu ansambluri folclorice şi artiști autohtoni ori la spectacole cu principalele obiceiuri şi tradiții specifice.
De asemenea, îi vor putea cunoaște pe producătorii de produse agroalimentare şi produse tradiționale de la care vor putea achiziționa produse la prețuri de producători.
Localitățile bihorene se vor prezenta ca destinații atractive pentru investiții și afaceri.
Un important obiectiv al evenimentului este promovarea localităților din Bihor și Crișana ca destinații pentru investiții. Reprezentanții comunelor vor prezenta potențialul și oportunitățile de investiții, în agricultură, servicii, comerț sau turism. În acest sens fiecare prezentare va prezenta informații despre specificul economic, principalele ramuri și domeniile economice prioritare în dezvoltarea pe viitor a comunei, despre dimensiunea și calificările forței de muncă existente în comună, despre căile de acces înspre principalele rute feroviare și rutiere, despre spațiile de birouri sau producție disponibile, cum ar fi centrele de afaceri sau hale, despre suprafețele, utilitățile, formele de proprietate, costuri de achiziție sau închiriere a exploatațiilor agricole, despre facilitățile oferite de administrația locală și resurse existente în zonă și care ar putea fi valorificate de investitori.
Scopul acestei acțiuni este de a crea exercițiul atât de necesar în vederea atragerii de investitori, cât și pentru a face cunoscute oportunitățile de investiții pentru fiecare localitate în parte. La această parte a evenimentului vor participa actori locali relevanți în atragerea de investitori.
Programul orientativ al evenimentului
Vineri, 9 septembrie
10:00 Deschiderea standurilor pentru vizitatori cu posibilitatea de a achiziționa produse agroalimentare de la producătorii din Bihor
11:00 – 17:00 Prezentarea produselor locale la stand
17:00 Grup Vocal „Florile Bihorului” – Palatul Copiilor Oradea
17:30 ANS. Folcloric ”MLĂDIŢE ALEŞDENE” – Aleșd
17:50 Bianca Popa
18:00 Teodora Șandru
18:10 Andrei Dem
18:20 Andrada Crăciun
18:30 Andreea Pușcaș
Sâmbătă, 10 septembrie
10:00 Deschiderea standurilor pentru vizitatori cu posibilitatea de a achiziționa produse agroalimentare de la producătorii din Bihor
11:00 Prezentarea produselor locale la stand
12:00 Workshop – De ce să devii membru al Asociației Crişana? Reprezentanții asociației vor prezenta în fața cetățenilor din Crișana obiectivele și proiectele avute și avantajele de a deveni membru
13:00 Taraful ”La Obârșii la izvor” – Oradea
13:20 Alexandru Durgheu
13:30 ANS. Folcloric ”Foare mândră de pe Criș” – Tileagd
13:50 Elena Ioana Mihuța
14:00 Ansamblul Folcloric „Görböc” Mișca – Chișlaz
14:20 Denisa Mihele
14:30 Amalia Ursan
14:40 Andreea Codrean
15:00 Ansamblul Folcloric „Babota” – Abrămuț
15:20 Gabriela Sabău
15:30 Ansamblul Folcloric „Palisada” – Cuzap
15:50 Alexandru Carțiș
16:00 – 16:40 Ansamblul Folcloric „Cununa de pe Criș” – Tilecuș
16:40 Andreea Pușcaș
16:50 Andrada Oros
17:00 Ansamblul Folcloric „Datelinka” – Vărzari – Popești
17:20 Ioana Urs
17:30 Ansamblul Folcloric „Toldi” – Salonta
17:50 Roxana Berinde
18:00 – 19:00 Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana”
19:00 – Florentina și Petre Giurgi
20:00 Ansamblul Folcloric „Muguri și mlădițe” – Beiuș
20:30 Lavinia Chifor
20:50 Ansamblul Folcloric „Zestrea Budureșii” – Budureasa
21:10 Adriana Ștube
21:20 Daniela Rada
Duminică, 11 septembrie
10:00 Deschiderea standurilor pentru vizitatori cu posibilitatea de a achiziționa produse agroalimentare de la producătorii din Bihor
11:00 Prezentarea produselor locale la stand
12:00 Workshop – Cum să mă hrănesc sănătos?
13:00 Taraf „Dor Bihorean” Remus Lazea – Beiuș
13:20 Ansamblul Folcloric „Datina” – Aleșd
13:40 Tania Bodea
13:50 Paula Lezeu
14:00 Ansamblul Folcloric „Doina Șteiului” – Ștei
14:20 Mădălina Ilea
14:30 Ansamblul Folcloric „Criisia” – Cociuba Mare
14:50 Daniela Blidar
15:00 Ansamblul Folcloric „Floarea Barcăului”
15:30 Andrada Crăciun
15:40 Lavinia Chifor
15:50 Ansamblul Folcloric „Florile Borumlăcii” – Borumblaca
16:10 Vlad Ștef
16:20 Ansamblul Folcloric „Szomorte” – Diosig
16:40 Flavia Sferle
16:50 Iulia Lucaciu
17:00 Ansamblul Folcloric „Mărțișorul” – Avram Iancu
17:20 Sandu Condoroș
17:30 Anca Pavel – Ciuciu
17:40 Andrei Corb
17:50 Ansamblul Folcloric al Căminului Cultural din Șuncuiuș
18:20 Maria Alexandra Secan
18:30 Premiere – Cel mai frumos stand
18:40 Roxana Buzle
20:00 Ansamblul Folcloric „Moșuț” – Vadu Crișului
20:30 Nicoleta Ștef
20:40 Monica Blaga
20:50 Romina Nemeș
21:00 Nicu Covac
Lista orientativă a localităților Bihorene participante
ORAŞ ALEŞD, ORAŞ VAŞCĂU, BUNTEŞTI, DRĂGĂNEŞTI, MĂDĂRAS, PALEU, SÎNMARTIN, SUPLACU DE BARCĂU, ŞINTEU, TOBOLIU, TULCA, LĂZĂRENI, SĂLARD, HIDIȘELUL DE SUS, AVRAM IANCU, NOJORID, TAUTEU, DIOSIG |
Organizatori
Evenimentul „Sărbătoarea Recoltei din Bihor” este organizat de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, ACPPA „Crișana”– Asociația pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare, Consiliul Județean Bihor prin Centru pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale, Centrul Național de informare și promovarea turistică Bihor.
ACPPA „Crișana” este o inițiativă a unui colectiv format din oameni de afaceri, fermieri și cadre didactice universitare din Oradea. Prin acest eveniment se urmărește susținerea sectorului agroalimentar din Bihor, crearea unei identități pornind de la produsele agricole, preparatele culinare, tradițiile și obiectivele turistice specifice zonei și promovarea acesteia în rândul bihorenilor, asigurarea interacțiunii dintre consumatorul final de produse agroalimentare și agroturistice și ofertanții de astfel de produse din Bihor, promovarea asocierii dintre actorii care pot dezvolta comunitățile și facilita realizarea de investiții în zona rurală a județului Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!