Organizaţia bihoreană organizează cursuri de calificare pentru meseria de îngrijitori bătrâni la domiciliu. Cursul se adresează persoanelor cu dizabilităţi care se află la Şcoala de Meserii a Fundaţiei Ruhama.
Graţie unui parteneriat iniţiat de Asociaţia Româno-Germană „Alsterdorf” din Oradea, tineri şi adulţi afectaţi de diferite dizabilităţi intelectuale sunt pregătiţi în cadrul programelor de calificare ale Fundaţiei Ruhama. Cursul, care a demarat pe 7 februarie, se desfăşoară pe o perioadă de şase luni, fiind frecventat de 15 persoane. Cursanţii vor beneficia de pregătire teoretică şi practică, dezvoltând competenţe necesare îngrijirii la domiciliu a unei persoane vârstnice.
„Cursul de calificare pentru meseria de îngrijitori bătrâni la domiciliu, mai presus de dizabilitatea fiecăruia, pune în valoare şi dezvoltă potenţialul extraordinar regăsit în fiecare dintre cursanţii participanţi în procesul de formare profesională, potenţial manifestat prin sinceritate, afectivitate şi ataşament, compasiune şi loialitate, dexteritate manuală, gentileţe, meticulozitate în realizarea curăţeniei, putere fizică, dedicare şi rigoare. Colaborarea noastră cu Asociaţia Alsterdorf poate reprezenta, nu numai pentru noi, ci şi pentru mulţi alţi bihoreni, o lecţie de viaţă pe care o putem învăţa de la persoanele care se află în procesul de calificare”, a declarat Alina Onchiş, directorul executiv al Fundaţiei Ruhama.
Cursul este finanţat de Asociaţia Aktion Mensch din Germania şi utilizează formarea profesională ca un instrument de inserţie socio-profesională, dezvoltând astfel şansele persoanelor defavorizate la o viaţă mai bună.
Citiți principiile noastre de moderare aici!