Inspectorii sanitari au ţinut zilele trecute un instructaj cu 22 de agenţi economici care au în grijă bazinele cu apa geotermala. În urma indicaţiilor date şi cu scopul prevenirii îmbolnăvirilor şi accidetelor de orice fel, inspectorii sanitari bihoreni transmit acum câteva atentionari oamenilor ce aleg să facă baie în piscine şi ştranduri cu apa geotermala (Ştrandul municipal şi Ioşia, Băile Felix, Băile 1 Mai, Beiuş, Salonta, Marghita, Aleşd, Săcueni, Tămăşeu, Chişlaz, Sarcău, Sînicolau de Munte, Mădăras) şi în bazine de înot cu apă potabilă (Ştrandul Municipal, Băile Felix şi Băile 1 Mai).
Elementar
Astfel, oamenii care merg la „baie” trebuie neapărat să facă duş înainte şi după îmbăiere, trebuie să folosească bazinele pentru picioare înainte să intre la scaldă.
Medicii inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor atenţionează persoanele cu probleme dermatologice ale pielii, mucoaselor şi unghiilor să nu intre deloc în bazinele de înot.
Anti-accidente
Medicii recomandă prudenţă maximă la adâncimea apei din bazin, la temperatura apei, la indicaţiile şi contraindicaţiile apei din bazin, la durata îmbăierii (maxim 20 de minute), mai ales pentru copii, care trebuie supravegheaţi continuu de către părinţi. Dr. Marius Pârcioagă, directorul DSP atenţionează părinţii să nu îşi ducă copiii cu vârsta de până la trei ani în bazine cu apa geotermala, din pricina particularităţilor fiziologice ale vârstei. De asemenea, medicii inspectori avertizează că nu e bine săse consume alcool în timpul îmbăierii în apa geotermala.
Dacă se întâmplă vreo nenorocire, cei implicaţi sunt rugaţi să sune urgent la 112 şi să apeleze la punctul de prim ajutor de la ştrandul unde se scaldă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!