Catedra de Litere de la Universitatea Emanuel anunţă prima ediţie a simpozionului studenţesc pe teme de creativitate, imaginaţie şi inovaţie, adresat studenţilor la filologie sau orice alt domeniu de studiu academic, care doresc să îşi deyvolte ş să îşi îmbunătăţească aptitudinile în ceea ce priveşte vorbitul şi scrisul, într-o atmosferă ce îmbină studiul serios şi jocul agreabil. Simpozionul va consta în trei ateliere de scriere creativă, care se va desfăşura vineri, 19 aprilie, şi o sesiune de conferinţe care a avea loc sâmbătă, 20 aprilie.
Provocare pentru scriitori
Atelierul de scriere creativă este o provocare pentru tinerii scriitori care doresc să fie originali, încurajându-i pe participanţi să reflecteze la ceea ce îi motivează să scrie, ajutându-i să înţeleagă mai mult despre procesul de scriere şi oferindu-le sfaturi practice la diferite niveluri prin exerciţii interactive. Atelierul cuprinde trei sesiuni de activităţi de scriere creativă: poezie, ficţiune şi povestiri interactive.Ultima sesiune stabilește o abordare competitivă și în final cele mai bune lucrări vor fi recompensate în mod semnificativ de către un juriu obiectiv, format din profesioniști cu experiență semnificativă în domeniu. Sesiunile sunt limitate la numărul maxim de 15 studenţi per sesiune, astfel că fiecare participant va beneficia în mod individual de atenţie în ceea ce priveşte scrierea sa.
Sesiunea de conferinţe va fi susţinută atât în limba română cât şi în engleză şi aduce laolaltă perspecive inovatoare despre „Viitorul educaţiei prin ochii studentului”, constând în lucrări experimentale despre viitorul educaţiei în România. Comitetul simpozionului invită toți studenții interesaţi de procesul de predare, de formare sau în ceea ce priveste cursurile, să prezinte lucrări cu perspectiva lor personală despre subiecte cum ar fi: modele străine pentru sistemul de învățământ romanesc, modele moderne în educație sau studii suplimentare în domenii conexe. În consecință,
simpozionul permite elevilor să realizeze un echilibru între preocupările lor academice şi pasiunea pentru scrierea ludică. Lucrările din cadrul sesiunii de conferințe vor fi publicate ca lucrări ale conferinței într-un volum separat, astfel încât participanții trebuie să aibă în vedere intenția ca lucrările lor să fie publicate. Fiecare participant trebuie să prezinte un rezumat până la 7 aprilie, limbile acceptate fiind engleza sau româna. Vorbitori principali și coordonatorii sesiune:
dr. Magdalena Danciu, profesor, Universitatea din Oradea (coordonator al atelierului scriere creativă pe ficțiune), dr. Dan Popescu, Universitatea Partium, Oradea (coordonator al atelierului de scriere creativă la poezie)dr. Florin Ciobanu, Universitatea din Oradea (vorbitor pentru sesiunea de conferințe).
Comitetul de organizare al evenimentului este format din dr. Oana Brândaș şi dr. Ileana Vesa.
Citiți principiile noastre de moderare aici!