Este pentru prima dată când Biblioteca UO organizează acest gen de conferinţă cu participare internaţională şi cu sprijinul ABR. Aproximativ 300 de dascăli, bibliotecari, exponenţi ai mediului academic au participat la Conferinţa Naţională a Asociaţiei Bibliotecarilor din România. Cu acest prilej a fost lansat primul volum al Tratatului de biblioteconomie. Tratatul este coordonat de preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor din România, profesorul universitar dr. Mircea Regneală. Domnia sa a ţinut să sublinieze, cu acest prilej, că bibliotecarul este un îndrumător al cititorului, un om de referinţă, care dă informaţii şi recomandări şi că în contextul transformărilor intense din domeniu, bibliotecarii nu vor reuşi în nobila lor activitate dacă nu sunt ajutaţi de profesori, care să îndemne elevii sau studenţii la studiu, să-i trimită la surse de documentare. Tratatul a apărut cu sprijinul lui Bruce Kleiner, consilier pentru afaceri străine al Ambasadei SUA la Bucureşti, un autodeclarat iubitor al bibliotecilor. Activitatea privind cartea, educaţia prin lectură – la concurenţă sau nu cu mijloacele moderne, dotarea bibliotecilor şcolare, pregătirea personalului din domeniu, sunt teme care vor fi dezbătute ieri şi azi în lucrări în plen, pe 13 secţiuni şi antracte, prin 75 de comunicări, expoziţii, standuri şi lansări de carte. În cadrul evenimentului a avut loc şi o lansare de carte: Rozalia Barta şi Cristian Culiciu au prezentat volumul „Cerneală şi suflete. Aspecte ale învăţământului superior orădean 1963-2013”. Lansarea a avut loc la Biblioteca Universităţii din Oradea.
Conferinta bibliotecarilor
Evenimentul se află la ediţia a XXIV-a. Deschiderea Conferinţei a avut loc în Aula Magna a Universităţii din Oradea
Trimite articolul
Xpowered by Surfing Waves
BIHON Ştirile judeţului Bihor
O femeie de 60 de ani din Oradea și-a pierdut viața în noaptea de joi spre vineri, 27 decembrie, în urma unui incendiu izbucnit la locuința sa de pe strada Zmeurei.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Un bărbat de 20 de ani, din Bistrița, dar stabilit în Oradea, a fost dat în urmărire națională după ce a fost condamnat la un an și 2 luni de închisoare cu executare pentru două furturi comise din același magazin, la o distanță de câteva luni.
România
La finalul lunii septembrie 2024, activele fondurilor de pensii private din România au ajuns la 155,49 miliarde de lei, transmite ASF.
România
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat că a desemnat Compania Naţională Poşta Română SA (CNPR) drept furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale.
România
Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR) sprijină demersul patronatelor din turism care cer păstrarea voucherelor de vacanţă, avertizând că eliminarea acestora ar avea „consecinţe catastrofale” pentru turismul românesc.
România
O familie din comuna Ţibăneşti din judeţul Iaşi a fost implicată în accidentul de joi, din a doua zi de Crăciun, de pe drumul naţional DN 2 de pe raza localităţii Forăşti.
Citiți principiile noastre de moderare aici!