Timp de 2 zile, in luna martie, s-a defasurat la Budapesta prima etapa a acestui concurs. Cele doua tari si-au desemnat cei mai bine pregatiti barmani pentru ai reprezenta in competitie.
In 20 si 21 mai, la Cluj va avea loc returul acestei editii a concursului. Acesta este impartit in trei etape: mixology ( prepararea unei băuturi, creație proprie), barista (Aeropress Brewing, Latte Art in nonconventional recipients, Coffee in Good Spirit) si flair (contine 2 probe distincte: Working & Exhibition Flair și Head to Head Battle, ambele probe fiind jurizate si punctate individual).
Barmanii sunt asteptati la concurs
Barmanii care doresc sa participe la concurs trebuie doar sa ii contacteze pe organizatori (Kohr Sandro Zsolt 0744 295 179). O echipa de barmani va fi din nou seectata pentru confruntarea finala .
“Targetul final este de a crea un șir de concursuri anuale cu participarea a cat mai multor țări” au declarat organizatorii concursului pentru Bihor Online.
Video: Turul concursului de la Budapesta
Concursul va fi jurizat de specialisti internationali in domeniu:
– Kottra Dezső – bar trainer in cadrul Bols Mixer Academy – Ungaria
– Marjan Kukuneshoski – special bar trainer Macedonia
– Floriana Vlaicu – campioana barista, co-owner Bucharest School of Coffe
– Paul Ungureanu – SCAE Certifier and Authorised Trainer, co-owner Bucharest School of Coffe
– Sipos Gabor – partener Semiramis Romania
– Ion Frangulea, Monin Brand ambassador Romania
– si alti membri de prestigiu atat din tara cat si din strainatate
Organizatorii competitiei sunt Bols Mixer Academy din Ungaria, respectiv PentruBar.ro din România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!