Melomanii orădeni sunt invitați în zilele de 7, 8 și 9 ianuarie, de la ora 19 în sala de concerte „Enescu-Bartók”, la cele trei Concerte de Anul Nou.
Concerte în interpretarea orchestrei simfonice a Filarmonicii de Stat din Oradea, sub bagheta dirijorului Romeo Rîmbu și în interpretarea celor trei tenori: Marius Vlad Budoiu, Cristian Mogoșan și Stelian Gheorghe.
Iubitorii genului vor fi încântați auditiv cu piese ale compozitorilor J. Strauss, E. di Capua, R. Leoncavallo, G. Puccini, Cl. Villa, P. Sorozábal, A. Lara. Conform conducerii Filarmonicii, biletele puse în vânzare din 14 decembrie 2015 pentru cele trei concerte de Anul Nou s-au epuizat în doar două săptămâni.
Costul unui bilet a fost între 10 și 25 de lei, în funcție de locurile din sală. „În fiecare an am obișnuit publicul cu ceva nou la concertele de Anul Nou. De aceea am ales ca în acest an trei tenori să susțină un recital de piese, în special canțonete ale unor compozitori consacarați în domeniu.
Nu pot decât să mă bucur că orădenii melomani au reușit să achiziționeze toate biletele pentru cele trei concerte. Cu acest prilej îi asigur că vor vedea un spectacol pe cinste, așa cum i-am obișnuit. Membrii orchestrei și cei trei tenori vă vor încânta auditiv”, a precizat dirijorul Romeo Rîmbu.
Despre soliști
Marius Vlad Budoiu este originar din Cluj-Napoca, unde a absolvit și Academia de Muzică. A fost îndrumat spre o carieră vocală de tatăl său, baritonul Ion Budoiu, Edith Simon şi Gheorghe Roșu. După încheierea studiilor, a activat ca solist la Opera Română din Cluj. A debutat la 21 de ani la Filarmonica din Târgu-Mureș. Pe lângă activitatea solistică de la Opera Națională din Cluj este și doctor în muzică și predă de 15 ani la Academia de Muzică din Cluj.
Cristian Mogoșan s-a născut în 1983 la Cluj-Napoca unde absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca și Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. În prezent este angajat al Operei Naționale din Cluj și profesor asociat al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”.
Stelian Gheorghe este bucureștean și a început studiul viorii la Școala de Muzică Nr. 4 din București, urmând apoi cursurile de vioară la Liceul „Dinu Lipatti”. A continuat studiile superioare la Universitatea Națională de Muzică din București, secția pedagogie muzicală. A absolvit Universitatea Mozarteum, în 2005 secția canto. Stelian Gheorghe este și fondatorul Asociației Culturale Operacademy.
Cei trei tenori sunt și deținătorii mai multor premii naționale și internaționale, având o activitate prestigioasă, susținând concerte atât în țară, cât și în străinătate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!