„Iar răspunsurile ANRP, instituţie comandată politic la fel ca şi hotărârile Instanţelor de Judecată, sunt invariabil aceleaşi, incorecte. Astfel, ANRP consideră «comuna» (politică, grănicerească) proprietară de păduri şi păşuni comunale, ca şi UAT din Transilvania înfiinţată în perioada interbelică în baza Legilor lui Cuza. Aceasta deşi Asociaţia a arătat faptul că UAT ale perioadei erau sat, oraş, plasă, judeţ, iar «comuna» ca UAT a fost înfiinţată abia în baza Legii 5/1950”, apreciază Alexandru Cipleu.
În plus, opinia ANRP contravine Legii nr. 1/2000, art. 26, alin(1), care prevede că FAP este îndreptăţită la reconstituirea dreptului de proprietate.
„Toate instanţele de judecată din Ardeal, la care am apelat, au primit dispoziţii exprese de la Guvern (cunoaştem acest lucru) şi ne-au respins solicitările prin hotărâri hilare, având în vedere că Asociaţiile şi-au demonstrat clar dreptul de proprietate. Instituţia judecătorească, discreditată de imixţiunile politice şi de proprii judecători acoperiţi de umbrela inamovibilităţii, judecă după opiniile ANRP, nu după Lege! Sesizat despre abuzurile instanţelor, CSM ne-a răspuns că nu dă consultaţii juridice…”, încheie Cipleu.
C.H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!