Guvernul, prin Ministerul Educaţiei, a virat doar 1,4 milioane de lei din cele 37,35 milioane de lei promise pentru proiectul cu şapte clădiri a Campusului Şcolar Oradea.
Ca atare, municipalitatea a decis să finanţeze din propriul buget finalizarea măcat a unui corp de clădire cu 24 de săli de clase in Campus, pentru a prelua o parte din cele 40 de clase ale Colegiului Economic „Partenie Cosma”.
Strămutaţi pe Clujului
Reamintim că după retrocedarea fostei clădiri a Colegiului Economic către Congregaţia Fiicelor de Caritate „Sf. Vicenţiu de Paul”, Primăria Oradea, Prefectura Bihor, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Episcopia Romano-Catolică Oradea (reprezentantă a Congregaţiei), au semnat în martie 2010 un protocol prin care elevii din patru clase primare de la Liceul „Szent Laszlo” să se mute într-un corp din clădirea Colegiului Economic de pe strada Orşovei.
Iar în august 2010, IŞJ Bihor şi Primăria Oradea au mutat 20 de clase ale Colegiului Partenie Cosma în spaţiile deţinute de Şcoala „Alexandru Roman” pe Calea Clujului. Acolo, pe 4 octombrie 2010, Colegiul Economic a fost prădat de aparatură didactică în valoare de 20.000 lei, ocazie cu care conducerea s-a plâns de vecinătatea cu cartiere rău-famate.
S-ar înghesui în Campus
Finalizarea, până în toamnă, a primeri clădiri din Campus deschide noi perspective.
„Conducerea Colegiului Economic va putea opta pentru a păstra şi spaţii de pe Calea Clujului sau va putea funcţiona în două schimburi, în Campus”, a explicat luni, viceprimarul Biro Rozalia, cu ocazia prezentării lucrărilor efectuate la Campus in spatele Bibliotecii Judeţene.
„Până în prezent au fost executate lucrări la un corp de clădire şi anume la o şcoală cu 24 săli de clasă. Lucrările executate din bugetul local sunt de 3,53 milioane lei cu TVA, valoarea totală a contractului şi a actului adiţional semnat în anul 2008, fiind de 37,35 milioane lei”, a mai precizat Biro Rozalia.
Momentan la şcoala cu 24 de săli de studiu şi anexe s-a finalizat structura de rezistenţă ( zidărie, planşee, şarpantă), s-au montate ferestrele şi s-a început montarea acoperişului tip tegolă şi a tubulaturii pentru instalaţiile electrică şi sanitară. La parter, constructorul SC Selina a demarat şi tencuirile interioare.
„Am dori să predăm această clădire până în septembrie 2011. Ne dorim ca elevii noştri să beneficieze de cele mai bune condiţii de studiu în această locaţie”, a încheiat viceprimarul Biro Rozalia.
C.H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!