Dacă în 2014 „judeţul” a finanţat clubul cu 1,25 milioane lei (la care s-au adăugat 900.000 lei de la Consiliul Local), pentru acest an suma ar fi doar de 500.000 lei!
Insuficient pentru ca FC Bihor să-şi desfăşoare activitatea cotidiană până la finalul acestui sezon, darămite să mai şi achite din ratele prinse în procesul de insolvenţă.
Pe lângă cei circa 1,8 milioane lei restanţi la insolvenţă, FC Bihor mai are datorii salariale de trei luni către jucători, antrenori, angajaţi care se cifrează la aproximativ 400.000 lei, aici fiind incluse şi dările către stat. Există şi varianta ca CJ să mai suplimenteze eventual suma alocată iniţial, dar şi aşa nu ar fi bani suficienţi.
E tot mai clar că e aproape imposibil ca FC Bihor să mai existe pe viitor fără atragerea unui sau unor investitori din mediul privat. Păsuirea de aproape trei luni dată de Tribunalul Bihor expiră în 5 mai, dată la care falimentul ar fi iminent.
Până atunci se pot găsi variante viabile ca fotbalul să aibă continuitate în Oradea, una din soluţii fiind constituirea unui club nou, curat, care să pornească de jos. Exemplu care a fost urmat de Arad, Satu Mare sau Baia Mare, oraşe din vecinătatea noastră.
Citiți principiile noastre de moderare aici!