După mai multe tentative de a vinde CET II din Nufărul întreg şi cu preţ minim de pornire, firma care gestionează insolvenţa Termoelectrica SA a publicat şi în presa locală anunţul de vânzare „pentru întregul activ sau pentru orice bunuri componente ale acestuia”.
Demersul este privit cu îngrijorare de edilii orădeni. Pe lângă că şi-ar dori să pună mâna pe terenul valoros pentru amenajarea unui al treilea parc industrial, aceştia se tem că, după valorificarea bunurilor CET II, oraşul se va trezi cu o bombă ecologică pe amplasamentul haldelor de cenuşă a fostei termocentrale.
Ieşirile publice ale primarului Ilie Bolojan şi ameninţarea acestuia că Primăria nu va da autorizaţii de demolare în absenţa unei soluţii la problema de mediu au rămas fără răspuns.
„N-am avut o corespondenţă directă cu firma. Am transmis mesajele noastre Ministerului Economiei şi firmei, spre ştiinţă. Sigur au luat la cunoştinţă poziţia noastră, dar nu a fost un dialog, ei nu au răspuns la niciunul dintre apeluri”, ne-a declarat Eduard Florea, city managerul Oradiei.
„Urmărim ca Ministerul Economiei, în dubla sa calitate, de acţionar la Termoelectrica SA, aflat în faliment, şi la Electrocentrale Grup, creditor la primei firme, să întrerupă procedura şi să o dirijeze spre singura variantă viabilă”, zice Florea.
În accepţiunea Primăriei, aceasta este ca, în contul unei sume mutual acceptate, CET II să treacă la oraş şi la Electrocentrale Grup. JB-C.Gh.
În schimb, firma de insolvenţă care lucrează la comision procentual din valorificări, nu are de ce înclina spre soluţia cerută de Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!