Astfel, joi în jurul orei 16:45, pe strada Erdeli Jozsef din Salonta a fost depistat localnicul C.T.(41 ani), în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi i-a fost întocmit dosar de cercetare penală. Tot joi, pe strada Viilor din Ştei a fost depistat şi T.S.(49 ani), din Câmpani, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. La solicitarea legală a poliţiştilor, T.S. a refuzat recoltarea probelor biologice. În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale.
În aceeaşi zi, pe strada 22 Decembrie din Beiuş a fost depistat în trafic S.F.(55 ani), din Finiş, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Şi acestui bărbat i-a fost întocmit dosar de cercetare penală. Şi pe DJ 797, în Sântandrei a fost depistat localnicul B.S.(32 ani), în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar vineri, în jurul orei 01:30, pe strada Traian Moşoiu din Oradea a fost depistat orădeanul L.T.S.(33 ani), din Oradea, care de asemenea se afla la volan, având o concentraţie alcoolică de 0,47 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi în ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.
Nu conduceţi după ce aţi băut
Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. De altfel, consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. În aceste condiţii, legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală. Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o concentraţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Citiți principiile noastre de moderare aici!