Unul dintre tablourile sale este expus în colecția Vaticanului – un cadou pentru Papa Ioan Paul al II-lea.Cei doi au format în acea vreme un cuplu artistic pentru ca apoi să își unească forțele pentru a da naștere Companiei și Școlii de Balet, unde timp de peste 35 de ani până în prezent, alături de profesori mai ales de formație rusă și cu Marinel Ștefănescu în funcția de Director didactic al școlii, se vor forma întregi generații de balerini.Compania Liliana Cosi – Marinel Ștefănescu este una dintre cele mai longevive și mai apreciate companii de balet din Italia, fiind fondată la Reggio Emilia, în 1977.
Compania de Balet Clasic Liliana Cosi – Marinel Ștefănescu vine pentru a treia oară în România pentru a da startul începutului de sezon al spectacolelor la Opera Națională pe data de 1 octombrie. Spectacolul va merge apoi pentru a fi prezentat pe mai multe scene din țară. Pe 8 octombrie, Gala Baletului italian este prezentată orădenilor la Casa de Cultură a Sindicatelor. Directorul CCS Oradea, Marius Creţu spune că preţul biletelor este de 150 lei, 100 lei, rerspectiv de 75 de lei.
Gala Baletului Italian îşi propune să îi ajute pe orădeni să redescopere capodoperele din repertoriul baletului clasic. Printre soliști se numără: Stefania Cardaci (Italia), Bianca Assad (Brazilia), Mirei Tanaka (Japonia), Rezart Stafa și Tiljaus Lukai din Albania sau Alexandr Serov (Moldova). Va fi balet pe muzică de Ceaikovski, Rahmaninov, Liszt și Haciaturian, coregrafia este semnată de Marinel Ștefănescu. „Cât este de minunat să vezi pe cineva dansând notele! De câte ori mă inspiră muzica unui adevărat artist, încerc să ating puritatea sufletului său. Întotdeauna redescopăr că o capodoperă nu se naşte numai din bucurie, ci şi din complexitatea şi suferinţele vieţii. Durerea are această forţă”, consideră Marinel Ştefănescu. Spectacolul stă sub amprenta Ileanei Iliescu, artist emerit.
Citiți principiile noastre de moderare aici!