Directorul Camerei Agricole Bihor, Răzvan Pituțiu, a trecut în revistă acțiunile de popularizare și creștere a gradului de conștientizare privind existența obiectivelor și activității organizaţiei. S-a menționat că în urma discuțiilor inițiate cu firme din domeniul agricol, reacția interlocutorilor este una pozitivă, o mare parte din firmele invitate decizând să se înscrie în organizație.
Amintim că instituția Camera Agricolă Bihor este o organizaţie non-profit, funcţionând în conformitate cu Legea nr. 283/2010, înfiinţată prin mijloace democratice pentru reprezentarea intereselor tuturor fermierilor din judeţul Bihor, din toate domeniile de activitate: agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală. Ordonanţa Guvernamentală 26/2000 recunoaşte statutul de utilitate publică al instituţiei datorită importanţei activităţii Camerei Agricole pentru comunitate. Caracterul democratic este dovedit prin organizarea alegerilor în rândul fermierilor din martie 2014, când toţi cei 40.779 de fermieri înregistraţi au fost chemaţi la urne.
„În data de 19.05.2015 se va desfășura la sediul Camerei Agricole Naționale din București o întâlnire cu toți reprezentanții Camerelor Agricole județene înființate până în acest moment, partener de dialog fiind reprezentanți ai Ministerului Agriculturii. Organizația din Bihor va fi reprezentată de vicepreședintele Cuc Ioan, dar și doi membrii din Biroul Permanent – Pazuric Iosif și Darabont Şandor. Delegația județului Bihor va dezbate subiecte arzătoare referitoare la modificarea legii de funcționare a Camerelor Agricole – dobândirea de noi responsabilități și atribute, finanțare dar și modul de organizare”, a precizat preşedintele Camerei Agricole Bihor, Dan Corbuţiu.
Următoarea şedință a Colegiului Județean al Camerei Agricole Bihor va avea loc în jurul datei de 10 iunie 2015, când se vor afla și concluziile vizitei de la București.
Citiți principiile noastre de moderare aici!