Luni, în prima zi, s-au emis legitimaţii StudCard care oferă reduceri de preţ în domeniile lor de interes: mâncare, băutură, divertisment, cultură, sport, saloane de înfrumuseţare. Totodată, a început un campionat de fotbal a cărui finală se va disputa mâine după-amiază.
Iar luni seară, studenţii au vizionat filme în Hollywood Multiplex.
Programul pentru marti a fost similar doar că a adus în plus, de la ora 20:00, un campionat de darts, billiard, cruce şi table în clubul Black&White.
Miercuri seară, în Disco No Problem are loc Bobociada cu invitaţii speciali: Alinka şi Nick Kamarera (premiul „Best DJ” la Romanian Music Awards 2009), urmată de un after-party în clubul Yellow Submarine.
Joi, clubul The One va găzdui Student’s Night iar vineri distracţia nocturnă se va muta în Avenue Club. Petrecerea de încheiere a Unifest va fi sâmbătă seară, în Famous Place.
„Festivalul este pregătit de către studenţi şi pentru studenţi, spiritul studenţesc fiind principalul element care va sta la baza atât a organizării, cât şi a participării publicului la acest eveniment”, spune Marc Tiberiu Biro, preşedintele ASUO.
Fără vulgaritate
Până acum, Unifest a mobilizat 350.000 beneficiari direcţi, circa jumătate din studenţii celor 11 centre ale Uniunii Studenţilor din România (USR).
Potrivit organizatorilor, ideea de bază ţine de o viziune de viitor: mişcarea studenţească să se afirme în societatea românească în primul rând în plan cultural şi civic, fiind vârful de lance al unei elite intelectuale.
„Într-o lume mult prea dinamică, măcinată de cotidian, se simte nevoia regăsirii în cultură şi creaţie. În lumina acestei idei, UNIFEST este conceput ca un mijloc de a-i reuni pe studenţi sub tutela unor aspecte comune şi esenţiale pentru viaţa studenţească. Sportul, cultura, divertismentul, participarea la actul de creaţie artistică şi de întrecere sportivă, participarea la dezbaterile publice cu privire la marile probleme cu care se confruntă societatea românească acum şi în perspectivă, cooptarea studenţilor la elaborarea de decizii privind aceste probleme, toate acestea motivează în cel mai înalt grad participarea studenţilor la un festival dedicat lor în întregime: UNIFEST – Festivalul Studenţilor din România”, mai transmite Biro-Marc Tiberiu.
Potrivit acestuia, festivalul este organizat de către studenţi şi pentru studenţi, spiritul studenţesc fiind principalul element care va sta la baza atât a organizării, cât şi a participării publicului la acest eveniment.
Cât despre sloganul festivalului, deşi la început a fost ales ca un simplu joc de cuvinte «Distracţie gratis, nu degeaba», organizatorii cred că acesta şi-a relevat, până la urmă, latura educativă.
„Nu e vorba de o simplă zbenguială, ci de acoperirea unei necesităţi resimţite în mediul studenţesc. Din 1990 încoace, numărul studenţilor din România a crescut, au apărut centre universitare noi. Oferta educaţională – cum se spune, printr-o expresie acceptabilă cu toată încărcătura ei «lemnoasă» – a rămas, însă, precară. S-au extins vulgaritatea şi prostul gust. Chiar exponenţi ai artei studenţeşti din anii 80 – «brigăzile» de altădată – au eşuat, mai ales pe sticla televizorului, în vulgarităţi şi prost gust. Poate UNIFEST va relansa ceea ce cândva se numea, cu destulă acoperire, arta şi creaţia studenţească”, îşi încheie mesajul Biro-Marc Tiberiu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!