Trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime, o autosanitară şi un efectiv de 20 de pompieri militari de la Detaşamentul 1 Oradea şi de la Garda 1 Mai au ajuns aici după nouă minute de la anunţarea unui incendiu prin sistemul unic de urgenţă 112.
A fost vorba de fapt de o simulare de incendiu la un depozit mare de mărfuri, pompierii executând exerciţiul tactic exemplar. Pompierii au evaluat situaţia, comandantul operaţiunii dispunând adoptarea unui dispozitiv circular de intervenţie şi formând două echipe de căutare –salvare a eventualelor victime ale incendiului. Salvatorii au evacuat din interiorul depozitului inundat cu fum o persoană aflată în stare de inconştienţă, intoxicată cu monoxid de carbon şi au predat-o echipajului de prim ajutor, au localizat şi acţionat pentru ca focul să nu se extindă la clădirile învecinate.
Scop şi concluzii
Simularea de incendiu a vizat verificarea concepţiei de acţiune, a viabilităţii documentelor operative, a pregătirii psihologice a efectivelor pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul acţiunilor de intervenţie şi salvare-evacuare în situaţia creată, conform temei tactice. S-a verificat sistemul de comunicaţii; modul de funcţionare a mijloacelor de intervenţie, dar şi starea căilor de acces şi a instalaţiilor de alimentare cu apă.
Verdictul: forţele participante şi-au executat bine atribuţiile, în timp corespunzător faţă de distanţa parcursă şi traficul rutier de la ora respectivă, iar situaţia de la locul incidentului a fost gestionată la parametrii optimi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!