Prima zi din luna viitoare marchează reluarea activităţii de administrare a parcărilor, cu reguli uşor schimbate, după o lună „la liber”. Cea mai importantă se referă la anularea taxei de parcare neregulamentară, aplicată, până în 30 iunie, şoferilor care ocupau un loc de parcare fără să plătească. Regulamentul parcărilor spune că funcţionarii serviciului de specialitate pot aplica, pentru această abatere, amenzi cuprinse între 150 şi 500 de lei, jumătate în 48 de ore.
În rest, taxa pentru recuperarea maşinii hingherite a devenit tarif dar este tot de 300 de lei iar parcările galbene nu se stabilesc prin dispoziţia primarului ci prin voinţa Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO).
Scandalul parcărilor odată îngropat, Oradea va fi gestionată o vreme după actualul regulament. Edilii promit, însă, unul nou nouţ, pus în dezbatere publică în a doua jumătate a lunii viitoare.
Administrarea parcărilor din oraş se reia vineri, la fix o lună de la suspendarea activităţii, după ce Prefectura a contestat legalitatea câtorva articole din regulament. Conflictul astfel iscat s-a stins pe cale amiabilă, executivul local conformându-se pretenţiilor exprimate de subprefectul Cristian Bitea.
Minim 75 de lei
Activitatea se va desfăşura după regulile deja cunoscute. „Administraţia Imobiliară Oradea (AIO) aduce la cunoştinţa utilizatorilor parcărilor publice cu plată reluarea activităţii de taxare a parcării în locurile amenajate, respectiv controlul ocupării legale a parcărilor din data de 1 august 2014. La constatarea contravenţiei, agenţii constatatori vor întocmi o Notă de constatare pe care o afişează sub ştergătorul parbrizului ori pe geamul lateral al autovehiculului, prin care deţinătorii autovehiculelor vor fi înştiinţaţi despre întocmirea proceselor verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor care vor fi comunicate la domiciliul/ sediul acestora, amenda în acest sens fiind cuprinsă între 150 şi 500 lei, cu posibilitatea plăţii a 75 lei din valoarea minimă a amenzii în termen de 48 de ore de la comunicarea procesului verbal”, anunţă Municipalitatea printr-un comunicat de presă.
Tot de vineri, AIO scoate în oraş şi utilajele de ridicare, transport și depozitare a autoturismelor. Recuperarea maşinii astfel hingherite costă, ca şi înainte, 300 de lei, numai că nu se mai numeşte taxă ci a devenit un tarif, o contravaloare a ridicării maşinii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!