Cunoscătorii ştiu acest lucru de câţiva ani buni, când târgul se organiza în Şanţul Cetăţii. De data aceasta gazdă a fost terenul de sport de la Universitate.
Câteva zeci de crescători s-au încumetat să-şi aducă păsările şi animalele la targ, deşi era o dimineaţă geroasă. Cei care au venit la târg nu au avut nimici de pierdut. Ba mai mult, majoritatea se lăudau că au făcut şi vânzări, iar unii şi-au achiziţionat exponatele dorite.
Totul negociabil
Preţurile erau negociabile, ca la targ. Un crescător cerea pentru un iepure din rasa Berbec uriaş 150 de lei. Altul preţuia o iepuriţă gestantă din rasa Uriaş gri german la 200 de lei, iar o pereche de iepuri din rasa Californian tot la 200 de lei.
O pereche de păuni de un an era evaluată de proprietar la 600 de lei. Un cocoş din rasa Brahma costa 100 de lei, iar un fazan auriu – 150 de lei. Porumbeii formau şi de data aceasta grosul târgului. Ciprian şi David, doi copii de câţiva anişori s-au trezit de dimineaţă pentru a veni cu părinţii la târg. Sunt de mici iubitori de porumbei şi iepuri, pasiuni moştenite de la părinţi.
„Nu pot să spun că mi-a mers rău azi. Am vândut, dar am şi cumpărat. Creşterea porumbeilor este un hobby nu o afacere. Iubesc porumbeii de mic”, ne-a declarat Samuil Bochiş, tatăl unuia dintre copii, care a venit la târg de la Tinca.
Alţi doi copii de 10 – 12 ani, Adrian şi Claudiu Selejan, au venit tocmai de la Cheşa cu tatăl lor pentru a-şi îmbogăţi volierul cu porumbei.
Şi de data aceasta de la târg nu au lipsit căţeii din diferite rase.
Un căţel din rasa Labrador se vindea cu 500 de lei. Pentru un câine din rasa Edel Terrier stăpânul cerea 1.000 de lei. Un căţel din rasa Bichon era evaluat de stăpân la 100 de euro, iar pentru un căţel din rasa Ciobănesc german proprietarul cerea 250 de euro.
Una peste alta, evenimentul a fost un câştig pentru participanţi. Următorul târg al asociaţiei va avea loc pe data de 21 aprilie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!