Departamentul Ingineria Mediului a Facultăţii de Protecţia Mediului a organizat marti un simpozion privind irigaţiile din nord-vestul ţării şi o lansare de carte despre irigaţiile din Câmpia Crişurilor.
În deschidere, universitarul Cornel Domuţa a amintit că în 2011 s-au împlinit 50 de ani de la înfiinţarea Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă (SCDA) Oradea, iar acum aniversăm 45 de ani de cercetări privind irigaţiile.
Climă capricioasă
Cornel Popa, preşedintele Consiliul Judeţean Bihor, a subliniat importanţa irigaţiilor în contextul schimbărilor climatice globale, sprijinul pe care statul trebuie să-l acorde acestei importante măsuri care asigură siguranţa alimentară a populaţiei României şi importante disponibilităţi pentru export.
Preşedintele Senatului Universităţii din Oradea – Sorin Curilă, directorul Şcolii Doctorale – Barbu Ştefănescu şi decanul Facultăţii gazdă – Ioan Chereji, au evidenţiat cercetarea ştiinţifică din cadrul Facultăţii de Protecţia Mediului.
Noul senator Cristian Bodea a promis sprijin pentru cercetarea agricolă şi de mediu, pentru a se dezvolta tradiţia existentă.
Iar universitarul Gheorghe Ciobanu, directorul SCDA Oradea, a amintit rezultatele obţinute în domeniul irigaţiilor şi a punctat aportul universitarului Cornel Domuţa în cei 25 de ani de activitate în care a angrenat şi alţi cercetători. Aceştia au realizat 7 teze de doctorat, 10 lucrări ştiinţifice ISI, 106 lucrări B+ CNCSIS şi BDI, aducându-şi aportul la obţinerea de finanţări naţionale şi internaţionale pentru 9 proiecte de cercetare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!