Mesajul celor 24 de companii vine după cel al companiilor din industria HORECA orădeană, care, la fel, îndemnau orădenii să voteze pentru Oradea Mare.
Teodor Benţe, directorul economic al Plastor, a dat citire mesajului angajatorilor către orădeni. „Un oraş mai mare înseamnă mai multe oportunităţi pentru oameni şi pentru companii, înseamnă o universitate mai puternică, înseamnă un aeroport pe care se poate ateriza din Europa, înseamnă mai multe şanse pentru tinerii noştri. Un oraş mai mare înseamnă un oraş cu o calitate a vieţii mai ridicată, un oraş în care să-ţi placă să trăieşti”, a vorbit directrorul economic Benţe în numele tuturor semnatarilor apelului.
Semnatarii apelului arată că unirea Oradiei cu Sînmartinului va crea premisele dezvoltării oraşului şi, implicit, va duce la o bunăstare a orădenilor, prin creşterea potenţialului economic al oraşului.
Apelul este semnat de către următoarele companii:
Faist Mekatronic, Connectronics Romania, Bihore, Grupul de firme Plastor, UAMT, Plexus, Grupul de firme Selina, Grupul de firme H.Essers, Tiger Amira, RER Ecologic Service, Benvenuti, Limtex, Spitalul Pelican, Optimedia, Leonardo, Zahărul Oradea, Robeltex, Deme Macarale, Emsil Techtrans, Gavella, Proges, RCS-RDS, Adeplast şi Emerson.
Primarul Ilie Bolojan a mulţumit companiilor şi a subliniat importanţa aportului acestora la bugetul local, însemnând 40 de milioane de euro, din care 28 de milioane din impozitele pe salarii, venite ca aport la veniturile oraşului, în sumă de 52 de milioane de euro.
Scrisoarea companiilor
Stimați orădeni,
Ne adresăm dumneavoastră înaintea Referendumului de unire dintre Oradea și Sînmartin, deoarece suntem conștienți care este miza dezvoltării acestui oraş, aflat în competiţie cu alte oraşe din regiune pentru atragerea de investiţii şi pentru bunăstarea locuitorilor. Şi noi, agenţii economici, ne aflăm într-o competiție pe piețele pe care concurăm, în România sau în întreaga lume. Ştim ce înseamnă să întruneşti criteriile şi condiţiile pentru a fi competitiv şi înţelegem importanţa unirii comunei Sînmartin cu oraşul Oradea. Dorim să ne implicăm în vederea realizării acestui scop, convingerea noastră fiind că un oraș se poate dezvolta doar dacă creează condiții avantajoase pentru ca antreprenorii şi companiile să se poată dezvolta.
Temeliile dezvoltării unui oraș sunt companiile care își desfăşoară activitatea acolo și oamenii care lucrează în aceste companii. Cu cât aceste companii au condiţii mai bune în care îşi desfăşoară activitatea, cu cât au la dispoziţie un bazin mai mare de forţă de muncă, cu cât sunt mai productive, cu atât cresc şansele pentru dezvoltarea economică a oraşului şi pentru bunăstarea locuitorilor săi.
Un oraș mai mare înseamnă mai multe oportunități pentru oameni şi pentru companii, înseamnă o universitate mai puternică, înseamnă un aeroport pe care se poate ateriza din Europa, înseamnă mai multe șanse pentru tinerii noștri. Un oraş mai mare înseamnă un oraş cu o calitate a vieţii mai ridicată, un oraş în care să-ţi placă să trăieşti.
Această unire este o mare oportunitate pentru municipiul Oradea de a se dezvolta. Un oraș mai mare devine mai atractiv și pentru alte companii mari, oamenii au mai multe șanse de a găsi un loc de muncă, iar concurența dintre companii va atrage implicit și o creștere a nivelului salariilor.
În ultimii ani, profitând de oportunităţile oferite de oraşul nostru, am creat mii de locuri de muncă, însă dorinţa noastră este să ne dezvoltăm în continuare. Să ne creştem productivitatea, să fim mai competitivi și să putem oferi slujbe mai multe şi mai bine plătite oamenilor noştri. Prin unirea cu Sînmartin, Oradea îşi va creşte potenţialul economic. Ar fi păcat să ratăm această oportunitate. De aceea îi rugăm pe toţi orădenii să vină la vot pe 14 iunie şi să voteze pentru bunăstare şi pentru viitorul lor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!