Sărbătoarea de 1 Mai la Centrul de agrement de la Ineu nu a avut nimic muncitoresc. Organizatorii sărbătorii au păstrat doar micii şi berea din ceea ce a consacrat Sărbătoarea Muncii şi i-au răsfăţat pe bihoreni cu divertisment la superlativ. 15 avione uşoare aparţinând unor oameni de afaceri din ţară au participat la un show aviatic, apoi aceştia au făcut curse, la cerere, pentru cei care au dorit să ia o porţie de adrenalină. Zeci de bihoreni, practicanţi ai sportului regilor, aşa cum e numit golful şi-au disputat Cupa 1 Mai. Familia Gherdan nu ratează nici o ocazie pentru a petrece momente de relaxare pe terenul de golf. Emilian Gherdan a cucerit ieri Cupa la categoria gentlemen, iar soţia sa Viorica a reuşit lovitura zilei: un long drive de 150 m. Chiar dacă are doar 11 anişori, feţita lor, Sophie, practică deja golful de aproape doi ani.
Cu campionii
Şi fiindcă omul care a investit în centrul de agrement de la Ineu, Kiss Lajos a făcut deja o tradiţie din a lucra doar cu cei mai buni în domeniu, de la evenimentul hipic de ieri nu putea lipsi Campionul României la obstacole Jakab Aron. Acesta provine de la clubul bihoreanului Rakoczi Lajos, Drosera Cubulcut, dar e legitimat la Carei. Drosera Cubulcut a dat României şi pe multicplul campion la atelaje, Rakoczi Gergo. Jakab Aron a oferit o demonstraţie de sărituri la obstacole bihorenilor care au aplaudat la scenă deschisă. Jakab Aron a sărit la obstacole de 1,6 m, obstacole de nivel european, în condiţiile în care în România se sare la 1,2 m. Aşa cum ne spunea domnul Rakoczi Lajos macheta folosită în cadrul demonstraţiei de la Ineu a fost una pentru competiţii de clasă A. Jakab.
Aron a făcut tandem în cadrul demonstraţiei cu Snupi, un holstein, cal de provenienţă germană, născut la Carei din mamă-campionă. Pentru a avea o imagine asupra valorii unui astfel de cal considerăm necesar să spunem că pentru mama lui Snupi un bancher slovac a oferit nu mai puţin de 150.000 de euro. Fără a reuşi să o cumpere.
„Sunt două categorii de cai care nu se vând niciodată: caii răi fiindcă nu-i cumpără nimeni, şi caii buni care nu se înstrăinează. Un cal bun se creşte în 10-20 de ani şi poate chiar o viaţă”, spune Rakoczi Lajos. În astfel de curse este foarte important să existe o sincronizare perfectă între cal şi călăreţ. „Este foarte important să fie reglat pasul calului, este foarte greu să măsori ritmul, fiindcă în astfel de situaţii contează şi 20 de cm. Zidul este greu de sărit, deoarece calul nu vede ce este dincolo. Dificil e şi obstacolul dublu deoarece calul trebuie să se întindă de la o distanţă mai mare. Spectaculoasă a fost şi competiţia de atelaje , o avanpremieră a concursului de la Cefa care va avea loc în perioada 25-28 mai şi unde se vor stabili atelajele calificate la Campionatul Mondial.
Citiți principiile noastre de moderare aici!